Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент

...
Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент
Коментари Харесай

Зеленски посети район на фронтовата линия в Източна Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога посети през днешния ден региона на фронтовата линия в Харковска област в Източна Украйна, съобщи ДПА, като се базира на публично изказване на неговата канцелария.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12129
" Тук участват командири, които пазят мирния живот в Украйна, в Харковска област, в Купянското направление ", сподели Зеленски в команден пункт.

Украинският президент напомни за загубите, които са понесли въоръжените сили на страната му. " Всички знаят, че това е най-високата цена, и по тази причина ви апелирам да се грижите са себе си, за другарите си, за офицерите и бойците ", прикани той.

След това Зеленски връчи медали на няколко офицери.

" Благодаря на воините за тяхната работа, за това, че пазят нашата страна! Пожелавам им победа, да останат мощни и да запазят темпото ", написа украинският президент в своя обява във " Facebook ", представена от Укринформ и Българска телеграфна агенция. 

Командващият украинските сили на този сектор от фронта генерал-полковник Олександър Сирски и няколко негови подчинени срещнаха президента с ситуацията по отбранителната линия Купянск-Лиман.

Зеленски беше съпроводен от министъра на защитата Рустем Умеров и от началника на своята канцелария Андрий Ермак.

Украйна се пробва да отблъсне съветската инвазия към този момент повече 21 месеца със западна помощ, отбелязва ДПА. Купянск бе освободен от съветска окупация при започване на септември предходната година. Фронтовата линия в този момент се намира на съвсем седем километра от града в Харковска област.



Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР